Чорний чай

Чорний чай

Чорний чай – найпопулярніший напій у світі. Щодня мільярди людей беруть участь у подібних церемоніях. Увечері в сімейному колі, в обідню перерву або прокинувшись вранці, ми піднімаємо собі настрій чашкою ароматного чорного чаю.

Чорний чай займає третє місце у світі за обсягом виробництва після червоного та зеленого чаю. Хороший продукт повинен складатися з великих чайок чорного або червоно-бурого кольору. Листочки приблизно однакового розміру, а структура має бути твердою. Якщо після заварювання дістати лист і покласти його на біле блюдце, можна розглянути зубчики листа і прожилки, що йдуть до центру. У поганого чаю краї листа зламані і прожилки будуть виглядати безладно, так як для виробництва низькосортного чаю зрізають кущ під корінь і дрібніють старе непридатне листя.

 

Умови зберігання

Чай повинен зберігатися трохи більше двох років. Після заварювання свіжий чай дає виражений аромат, напій має чистий нефритовий колір, що поступово набуває жовтуватого відтінку.

Старий продукт має приглушений запах, листя при заварюванні мляве, відразу після заварювання рідина виглядає каламутною.

Відмінність натурального чорного чаю від неякісного продукту?

Охолоджуючи, заварений напій повинен набувати темно-коричневого кольору. У чашці після гарного чаю тривалий час зберігається природний аромат. Смак чаю має багатогранність та приємний післясмак. Елітний чорний чай вищого ґатунку ви не лежить у величезних кількостях на полицях магазинів, і виробник не фасує його в разові пакетики. Від пакетованого чаю провідних брендів краще відмовитися, тому що для його виробництва використовується сировина найнижчої якості. Справжній якісний чай продається у розсипному чи пресованому вигляді. Ручна праця при виробництві чаю накладає свій відбиток на ціну продукту і тому натуральний чай дешевим не буває.

Що таке асам?

Ассам - Культивування цього індійського листового чаю налічує кілька століть. Натуральний чорний чай збирають уручну, на плантаціях не використовують добрива. При виготовленні листя не подрібнюють, а щільно скручують. У листі можна розглянути характерні золотисті прожилки.

Напій має особливу міцність, багатий на вітаміни, антиоксиданти, сприяє збереженню молодості, захищає від патологічних змін у клітинах. Флавоноїди та органічні кислоти тонізують кровоносні судини, стимулюють роботу головного мозку, покращують обмін речовин.

Цейлонський чорний чай

Цейлонський чай — вирощується на острові Шрі-Ланці, який раніше мав назву Цейлон. Острів поділено на кілька кліматичних зон, що впливають на відтінки смаку вирощеного чаю і стоїть на третьому місці після Китаю та Індії за кількістю товару, що експортується. Збір елітного, натурального чорного чаю відбувається цілий рік. Для напою використовується тільки молода втеча, що має не більше трьох листків та нирки.

Крім терпкого смаку та насиченого аромату містить понад 300 мінералів та макроелементів. Багатий на кофеїн, ефірні олії та дубильні речовини. Має тонізуючий ефект і знижує рівень холестерину в крові. Підходить для вечірніх розмов у родинному колі, а в охолодженому вигляді для вгамування спраги в спекотний день.

У нашому магазині ви знайдете широкий асортимент натурального чорного або різних комбінацій та купажів чаю, який зможете купити з доставкою по Києву та всій Україні. Варто зазначити, що ми надаємо якісний продукт як у чистому вигляді, так і з різними добавками. Наприклад чорний чай з чебрецем, полуницею, апельсином, корицею, імбером та багатьма іншими добавками.

Купити чорний чай в Україні. Елітний натуральний чорний чай!

Якісний натуральний чорний чай. Понад 20 різновидів елітного, натурального чорного чаю.